Mattias Rosenlund är klubbchef i Kalmar FF. Foto: SVT

Krismöten i Kalmar – efter tränarens bråk med supportrar

Publicerad

Efter den senaste tunga förlusten i allsvenskans bottenstrid rök Kalmar FF:s tränare Magnus Pehrsson ihop med större grupp supportrar. I kväll ska klubbchefen möta supporterföreningen.

Det var efter den senaste tunga förlusten mot Falkenberg som tränaren Magnus Pehrsson och Kalmarsupportrarna rök ihop. Tränaren tappade tålamodet efter skrik och glåpord – och han fick motas bort från planen. Efter matchen dök han inte upp, vare sig på presskonferensen eller den följande träningen.

”Har pratat mycket”

 Under tisdagens träning på Fredriksskans fanns han dock med, men lämnade inga kommentarer. Det gjorde däremot klubbchefen Mattias Rosenlund.

– Vi har pratat mycket om det som hände, men nu vill i fokusera på nästa match, säger Mattias Rosenlund.

Men borde ni inte sitta ner med supportrarna och prata om det som har hänt?

– Vi har haft flera extramöten i klubben i helgen och ikväll kommer jag att sitta ner med ordföranden i supporterföreningen.

”Påverkar spelarna”

Hur påverkar det här bråket spelarna och föreningen?

– Det är klart att det påverkar. Det vore dumt att säga något annat. Men nu har vi en chans till att säkra den allsvenska platsen för nästa år. Vi kan bara fokusera på det just nu.

I allsvenskans sista omgång på lördag spelar Kalmar FF borta mot Sirus som leds av den förre Kalmar FF profilen Henrik Rydström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.