Mollie Minott är en av artisterna som uppträdde på Kalmar kommuns nationaldagsfirande. I klippet får du höra varför hon tycker det är viktigt med att fira denna högstid. Foto: Johan P Hammarstedt/SVT

Kalmars nationaldagsfirande inför tomma läktare

Uppdaterad
Publicerad

I Kalmar firades nationaldagen med pandemianpassad pompa och ståt. 

Högtidstal, nya medborgarskap och den lokala artisteliten lajvstreamades från Krusenstiernska gården utan publik på plats. 

Kalmar kommun firade nationaldagen med ett digert artistuppbåd – samtliga från Kalmar län. Mollie Minott, Adée, Dimpker Brothers och Ida Gratte stod för underhållningen. 

Kulturskolan i Kalmar var också på plats med filmat material och högtidstalet hölls av den tidigare TV-profilen Ulf Wickbom. 

Sedvanligt flagghissande och nationalsångssjungande stod naturligtvis på programmet, och tre diplom för att kommunen vill uppmärksamma och hedra nytt svenskt medborgarskap delades ut av kommunfullmäktiges ordförande Roger Kaliff. 

Programledare för sändningen var kalmarartisten Anna Rydell.

Se artisterna i klippet ovan när de berättar om betydelsen av nationaldagsfirandet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.