Foto: SVT/Arkiv

Kalmars nya simhall hamnar i norr

Publicerad

Nu är det klart att Kalmars nya simhall kommer att hamna i Snurrom. Men politikerna i fullmäktige var inte överens om att norra Kalmar var den bästa placeringen.

I början av året presenterades två alternativ för placering av Kalmars nya simhall: Tallhagen i centrala delarna av Kalmar eller Snurrom, norr om tätorten.

Efter att allmänheten fått lämna in synpunkter stod det klart att många förordade Snurrom, men det förekom också kritik mot en placering allt för långt från centrum.

I juni röstade kommunens samhällsbyggnadsnämnd för en placering i norr, och på måndagen var det dags för ett sista avgörande beslut i kommunfullmäktige.

Men det var inget enigt kommunfullmäktige som tog beslut om placeringen av nya simhallen, skriver Barometern.

Sverigedemokraterna anser att en placering långt från centrum är ett svek mot större delen av kommuninvånarna och fick under måndagens debatt stöd i det resonemanget från Vänsterpartiet.

I omröstningen valde SD att rösta emot förslaget, och V valde att lägga ner sina röster. Övriga partier röstade för en ny simhall i Snurrom, skriver tidningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.