Foto: Kalmarsund FBC

Kalmarsund klara för Superligan i innebandy

Uppdaterad
Publicerad

FBC Kalmarsund tar steget upp i innebandyns högsta liga efter jätterysare. På bortaplan lyckades man i förlängning besegra Salem i den avgörande kvalmatchen.

– Det är klart att det är makalöst, man tror inte att det är sant. Det är lycka blandad med lättnad, säger klubbchefen Per Viberg, när vi når honom på telefon efter matchen.

På lördagen avgjordes kvalrysaren mellan FBC Kalmarsund och Salem. 

Mörbylånga

Kalmarlaget fick en kalldusch i matchinledningen när hemmalaget satte 1-0 efter bara 32 sekunder genom Samiel Fseh. 

Sen följdes lagen åt till 3-3.

– Då tänkte man det värsta. Det är himmel eller helvete, för det är så små marginaler. Risken är stor att man släpper in ett mål, säger Per Viberg. 

Matchen gick till förlängning där Kalmars William Larsson blev matchhjälte och avgjorde med 4-3-målet.

Kalmarsund är nu klara för spel i Svenska Superligan i innebandy.

Samma utmaning för damerna

I morgon söndag gör även Kalmarsunds damer ett försök att ta sig upp i högsta serien. Då spelar de sin avgörande kvalmatch mot Göteborg.

– Damerna har precis samma situation. Det står 1 – 1 i matcher, så vinner de går de upp i SSL och förlorar de blir de kvar i allsvenskan, säger Per Viberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet