Alexander Finstad är ordförande till Kalmarsund Pride i Kalmar. Han berättar om föreningens utvecklingen. Foto: Johan Hammarstedt/SVT Arkiv

Kalmarsund Pride lägger ner – saknas engagerade personer

Uppdaterad
Publicerad

Kalmarsund Pride beslutade på sitt senaste årsmöte att efter sju år avveckla och upplösa föreningen. Orsaken är att det inte finns tillräckligt många engagerade personer.

– Då kan man inte hålla föreningen vid liv, säger Alexander Finstad.

Det var vid Kalmarsund Prides årsmöte den 27 februari i år som det framkom att det inte längre finns tillräckligt med engagerade för att tillsätta någon ny styrelse.

– Det känns jättetråkigt att vi har tagit det här beslutet. För att jag är övertygad om att det behövs en stark Pride rörelse i Kalmar, säger Alexander Finstad.

Kalmar

Endast tre personer krävs

Enligt Alexander Finstad, ordförande sedan 2020, behövs det tre personer i styrelsen för att föreningen ska kunna gå runt.

Kalmarsund Pride bildades 2015, sista chansen för föreningen är nu om tillräckligt med medlemmar kommer till ett extrainsatt årsmöte, och vill sitta i styrelsen. Då kan beslutet rivas upp, enligt Alexander Finstad.

– För att få människor att engagera sig har vi skickat frågan till föreningsliv, vi har skrivit på sociala medier och till alla våra medlemmar, säger han.

Men i nuläget ser de alltså inget annat alternativ än att lägga ner verksamheten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kalmar

Mer i ämnet