Många valde att gå i tåget under Kalmarsund Pride. Foto: Jan-Eric Lundberg

Kalmarsund Pride satte färg och ton på gatorna

Uppdaterad
Publicerad

Under lördagen avslutades Kalmarsund Pride, då flera tusen deltog i bland annat ett tåg som utgick från Elevatorkajen i Kalmar. Arrangören är medveten om hotbilden som har uppstått kring evenemanget, men vill fokusera på det positiva under veckan som gått.

Denna vecka har varit en upplyftande upplevelse för arrangörerna av Kalmarsund Pride. Under de senaste dagarna har såväl privatpersoner som politiska parter kämpat för att skapa ett så glädjefyllt evenemang för kalmarborna.

– Det har varit en fantastisk vecka som både varit trevlig och lärorik. Kalmarsund Pride gör ett kalasår i år och jag hoppas den ska kunna fortsätta sprida glädje resten av veckan, säger Jennie Vallin som är eventansvarig.

Uppskattat av många

Även de deltagande nere vid Elevatorkajen i Kalmar kände att den här typen av arrangemang behövs.

– Väldigt kul att det har kommit så många för att delta; jättehärligt att se alla som samlas, säger Pride-deltagaren Stina Prim.

Många underströk hur evenemanget kan leda till större acceptans i samhället och att alla grupper ska kunna komma till tals.

– Det är ett viktigt statement för alla människors lika värde, oavsett vilken sexuell läggning man har eller vilken religion man tillhör. Detta behövs när hatet växer sig starkt, säger Pride-deltagaren Geertruida Thörnqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer