Foto: Janerik Henriksson / TT

”Jag kände mig ensammast i hela världen”

Uppdaterad
Publicerad

Vi har pratat med föreståndaren på den aktuella förskolan. Hon säger att hon och personalen haft ett väldigt tufft år sedan det stod klart vad som hade hänt.

– Under en period kände jag mig ensammast i hela världen, säger hon.

Hon har fortfarande svårt att förstå hur det som hände kunde hända.

Sexövergrepp på förskola

– Jag kan inte förstå det. Han fick aldrig jobba ensam med barnen, säger hon.

Samtidigt säger domen något annat. Praktikanten hade tillfällen då han var ensam med barnen, dels inne på toaletten, dels i vilrummet, vilket han också erkänt.

Enligt föreståndaren har inte förskolans förändringar på skolgården något att göra med de brister som kommunens tillsyn visade.

– Nej, vi har flyttat om en del på gården, vi har flyttat en rutschkana och ska göra en pulkabacke, säger hon.

Har föräldrarnas förtroende

Föreståndaren säger att arbetet på förskolan fungerar bra, att föräldrar har förtroende för verksamheten, att bara två barn har slutat där på grund av det som hände, och hon också anser att samarbetet med kommunen går bra.

Nattis väckte reaktioner

Men hela tiden påminns hon om övergreppen, de finns kvar i form av en mörk skugga som kanske aldrig kommer att försvinna. En nyligen publicerad jobbannons där förskolan sökte en förskollärare gav noll resultat. Förslag om att förskolan skulle starta nattverksamhet väckte reaktioner på sociala medier.

– Men vi jobbar på. Jag har bjudit in barn och utbildningsnämnden för ett möte för jag vill berätta för dem om hur vi jobbar och vilka framtidsplaner vi har, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sexövergrepp på förskola

Mer i ämnet