Katten på bilden är inte samma katt som sitter i trädet i Västervik. Foto: SVT

Katt fast i träd i 5 dagar

Uppdaterad
Publicerad

En katt sitter fast i ett träd på Skyttegatan i Västervik. Den har suttit där i 4-5 dagar enligt inringaren. Räddningstjänst var på plats under torsdagen för att försöka få ner katten utan att lyckas.

Katten har alltså suttit i trädet vid Skyttegatan i 4-5 dagar enligt uppgift. Ägarna till katten har försökt att få ner den med skylift utan att lyckats. Så under torsdagen gjorde räddningstjänsten i Västervik ett försök att få ner katten.

– Den lurade oss den rackarn. Så fort vi närmade oss katten så bytte den gren, upp och ner och från sida till sida, säger Richard Brown brandmästare vid räddningstjänsten i Västervik.

Ser pigg ut

Katten sitter i en stor yvig tall och det är svårt för räddningstjänstens att komma in nära stammen med sin korg på stegbilen.

– Ägaren till katten var också med upp i korgen på stegbilen och försökte locka på sin katt. Men det gick inte det heller. Katten såg dock pigg ut eftersom den flytta sig hela tiden när vi åkte fram och tillbaks för att försöka få tag i den, säger Richard Brown.

Hur man skall få ner katten ur trädet vet man i dagsläget inte.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer