Räddningstjänstens försök att få ner skygga katten Fläcken ur tallen till vänster i bild, och till höger i bild vilar Fläcken ut med sin kattsyster. Foto: Lena-Sofia Lundberg

Katt räddad ur träd efter fem dygn

Uppdaterad
Publicerad

Katten Fläcken räddades av tre killar från Västerviks klätterklubb. Två av dem firade upp den tredje med rep. Sen lockade han till sig katten med mat.

Det var efter att någon hört katten Fläcken jama uppifrån en stor yvig tall på Skyttegatan i Västervik som katthemmet fick in larmet. Räddningstjänsten kallades till platsen men misslyckades med sitt räddningsförsök av katten.

Kom inte åt katten

Korgliften som användes kom inte åt katten Fläcken som gjorde sitt bästa för att hålla sig undan räddningstjänstens nypor.

Enligt uppgift så hade honkatten varit fast i tallen under fem dygn utan att kunna ta sig ner.

Folkskygg

– Katten är väldigt folkskygg och har försvunnit förut. Men inte så här länge, säger Lena-Sofia Lundberg som är släkt med kattens ägare och var med vid räddningstillfället.

Tre killar från Västerviks klätterklubb erbjöd att hjälpa till med att få ner katten. Två av dem firade upp den tredje med klättersele och rep. Sen lockade han till sig katten med mat.

Firades ned i påse

– Men han fick sitta och lirka bra länge innan hon vågade sig fram. Sen firade han ned henne långsamt i en påse, säger Lena-Sofia som var den som efterlyste efter hjälp på sociala medier.

Nu vilar katten Fläcken ut hos sin ägare efter fem långa dygn i tallen på Skyttegatan i Västervik.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer