• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Arvidsjaur, Norrbottens län. Det brinner kraftigt i en butik i centrala Arvidsjaur, med rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon ovan kan du se katten Ola titta på Älgvandringen med stor intresse. Foto: Cissi Hammar

Katten Ola i Vimmerby besatt av ”Den stora älgvandringen”

Uppdaterad
Publicerad

Miljoner människor tittar på SVT:s program ”Den stora älgvandringen”. Ytterligare en tittare finns i Vimmerby- katten Ola som enligt hans ägare är besatt av programmet.

– Han är som ett litet barn. Man kan sätta honom framför tv:n och så sitter han där och tittar och sen somnar han, säger ägaren Cissi Hammar.

Ola började titta på programmet ”Den stora älgvandringen” förra året och han kan titta länge och försöka leka med djuren genom tv:n. Det här var Dagens Vimmerby först med att berätta.

Den stora älgvandringen

– När älgar kom på TV då ville han prata med dem och när små fåglar kom då var det allvar och jakt, säger Cissi Hammar.

Har favoritscener

När programmet förra året tog slut för säsongen började Cissi spela upp det från SVT Play.

– Han hör på dosan hur många knapptryckningar man gör och om man sätter på vanligt TV eller startar SVT play, då springer han och sätter sig på soffan framför tv:n, säger Cissi Hammar.

Familjens andra katter är inte intresserade av programmet, men Ola har några favoriter.

– Han älskar närbild på småfåglar och han har några favoritscener så de scenerna kan vi utantill, säger Cissi Hammar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Den stora älgvandringen

Mer i ämnet