Foto: Ikea

Klart: 200 tjänster kan försvinna på Ikea i Älmhult

Uppdaterad
Publicerad

Det pågår stora nedskärningar på Ikea i Älmhult. Nu bekräftar företaget att upp till 200 tjänster försvinner från orten, något som Smålänningen var först att rapportera om.

Beskedet gäller företagets centrum för produktutveckling, Ikea of Sweden, som har sitt kontor i Älmhult med drygt 2500 anställda. Nu ska alltså 200 tjänster bort därifrån.

– Vi är medvetna om att den här typen av förändringar är tuffa och kan skapa stress och osäkerhet bland medarbetare, kollegor, vänner och familjer, skriver pressansvarig Jonas Grönlund i ett mejl till SVT.

Älmhult

Företagets anställda fick beskedet om förändringarna redan under hösten, men först nu i maj kommunicerades det exakt hur många tjänster som berörs. Enligt Ikeas pressavdelning kan det faktiska antalet som påverkas bli färre än 200 personer.

– Detta på grund av naturliga avgångar som att människor bytt jobb av andra orsaker, skapandet av nya roller inom organisationen samt olika stödåtgärder som erbjudits medarbetare vars roll har försvunnit, skriver Jonas Grönlund.

Nedskärningen berör endast Ikeas Älmhultskontor, och inte varuhusen i vare sig Älmhult eller andra delar av Sverige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Älmhult

Mer i ämnet