Ann-Marie Ståhlberg, ny tf kommunchef i Uppvidinge Foto: Martina Wärenfeldt

Klart med ny vikarierande kommunchef i Uppvidinge

Uppdaterad
Publicerad

Ann-Mari Ståhlberg från Växjö blir tillförordnad kommunchef efter turbulensen i Uppvidinge kommun.

Ann-Mari Ståhlberg, som bland annat varit vd för Växjö Energi, tillträder sin tjänst redan på onsdag nästa vecka, enligt kommunstyrelsens ordförande Åke Carlson (C).

Hon anställs via bemanningsföretag och hennes kontrakt gäller i en månad med möjlighet till förlängning.

– Ann-Maris främsta arbetsuppgift kommer att gå ut på att ta itu med de mest akuta ärenden som hopat sig under de här dagarna utan kommunchef, säger Åke Carlson.

Turbulent månad

Det var på ett extrainkallat möte den 3 maj som förra kommunchefen Linda Jonsson röstades bort av en majoritet i kommunstyrelsen.

Karin Holst internrekryterades men hoppade plötsligt av sin tjänst som tillförordnad kommunchef under ett mycket turbulent kommunstyrelsemöte.

Men nu med en ny tillförordnad kommunchef på plats hoppas kommunstyrelsens ordförande kunna åter fokusera på det långsikta utvecklingsarbetet inom kommunen.

– Ja, nu får jag mycket bättre förutsättningar för att arbeta framåt, säger Åke Carlson.

Kostnad: 1500 kr i timmen

Uppdragets tidsåtgång beräknas till ca 3 dagar per vecka, något som regleras löpande mellan kommunen och konsulten. Tjänstens omfattning beräknas till 60 procent av en heltidstjänst, står det i anställningsavtalet.

Bemanningsföretaget Senior Partners debiterar Uppvidinge kommun 1500 kronor per arbetad timma.

Det innebär en månadskostnad på ca 144 000 kronor för konsultjänsten.

Ann-Mari Ståhlberg får 62 000 kronor i pension från sin tidigare arbetsgivare Veab och Wexnet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.