Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
KLT bussar kör fortfarande med öppna framdörrar i coronatiden vilket väkt stor orolighet hos förarna att bli smittas av viruset. Foto: Farhad Khalili/SVT

KLT bjuder på gratis resor under fredagen: ”Prisvärd satsning”

Publicerad

På fredagen är det den internationella bilfria dagen, och Kalmar länstrafik firar genom att erbjuda kostnadsfria resor på bussar, tåg och båtar under hela fredagen i hela länet.

Den 22 september firas den internationella bilfria dagen, och Kalmar länstrafik vill hylla detta tillfälle genom att erbjuda invånarna i Kalmar län en möjlighet till kostnadsfria resor.

– Det är andra året vi firar den internationella bilfria dagen. Vi vill att alla ska öppna ögonen för kollektivtrafikens potential och förstå att den är en del av lösningen för framtiden, säger Martin Åkerberg, biträdande trafikdirektör på KLT.

”Förlorar 300 000”

– Vi räknar med att förlora 300 000 kronor under dagen, men vi anser att det är en prisvärd satsning. Genom att locka fler att välja kollektivtrafik, bidrar vi inte bara till ett mer hållbart samhälle, utan även till att nå våra klimatmål i Sverige, säger Martin Åkerberg.

Kommer resenärerna utnyttja gratisresorna? Hör hur de resonerar i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.