Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det är tungt och chockerande”, säger Stephan Ray, kommunikationschef på Green cargo, efter dödsolyckan på spårområdet i Älmhult. Foto: SVT/Keith Foster

Kollegor var först på plats vid dödsolyckan i Älmhult

Uppdaterad
Publicerad

Green cargos företagsledning är på plats och har under onsdagen arbetat med krishantering efter olyckan i Älmhult, då en man i 60-årsåldern klämdes fast mellan ett lok och en vagn, så illa att han avled.

Trafikbolaget Green cargo stoppade under onsdagen trafiken och har under dagen arbetat med krishantering på plats i Älmhult.

Det var under natten till onsdagen som en man i 60-årsåldern arbetade på spårområdet. Av någon anledning kom han i kläm mellan ett lok och en av vagnarna.

Han hittades av kollegor och enligt Green cargos ledning avled han senare, efter att räddningstjänst och ambulans kommit på plats.

Polisen bekräftar att man utreder händelsen som en arbetsplatsolycka.

Hör Stephan Ray, kommunikationschef på Green cargo i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.