Foto: SVT

Kommunalråden kräver polismöte om Araby

Uppdaterad
Publicerad

Tre kommunalråd i Växjö kräver att få ha ett möte med polisledningen i region Syd angående situationen i Araby. ”Polisarbetet får inte trappas ner förrän området inte längre är klassat som ett särskilt utsatt område”, säger Per Schöldberg (C).

De tre kommunalråden Anna Tenje (M), Åsa Karlsson Björkmarker (S) och Per Schöldberg (C) kräver i ett brev till polisledningen i region Syd att kommunen och polisen träffas i ett möte så snart som möjligt angående situationen i Araby.

– Vi undrar hur det är ställt med satsningen i Araby. Arbetet måste vara prioriterat, även från polisens sida, fram tills stadsdelen inte längre är klassat som ett särskilt utsatt område, säger Per Schöldberg.

Kommunen hade ett möte med polisledningen i våras. Då sade polischefen för region Syd att hon ville att Araby skulle tas bort från listan med prioriterade områden. Men nu kräver alltså kommunalråden att få ha ett nytt möte med polischeferna i regionen. Och det måste bli före jul, enligt kommunalråden.

Kräver polisens närvaro

Kommunalrådens kritik i brevet grundar sig i den senaste tidens rapportering om att polisens närvaro närvaron i Araby minskat sedan den särskilda insatsen i området avslutades. Polischeferna menar att insatsen nu har permanentats, men poliser som SVT pratat med säger att resurserna för att kunna bevaka Araby har minskat.

– Det handlar om att vi måste ha polisiär närvaro i Araby. Kommunens insatser fungerar inte i området utan polisens hjälp, säger Per Schöldberg.

Per Schöldberg poängterar att brevet visar att det finns en bred politisk enighet i frågan om att, som kommunalråden tycker, polisens insatser borde fortsätta.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Explosioner i Växjö

Mer i ämnet