Toppolitiker trashtalkar inför hockeyfajten

Uppdaterad
Publicerad

Skellefteås moderata toppnamn och kollegan Oliver Rosengren i Växjö har nu en egen liten kamp om SM-guldet i sociala medier.

I en statusuppdatering på Facebook skrev Oliver Rosengren att han nu förlängt öppettiderna på krogen så att Lakersfansen ska kunna fira segern ordentligt. Och kontringen från hans kollega och partikamrat Andreas Löwenhöök i Skellefteå lät inte vänta på sig. I en kommentar till inlägget varnar han Oliver Rosengren och Växjö kommun för att ta ut segern i förskott.

– Givetvis vill kollegorna i Skellefteå att de vinner. Men vi hoppas såklart på Växjö och vi vill i så fall kunna fira ordentligt, säger Oliver Rosengren till SVT Nyheter Småland och berättar att han och Andreas Löwenhöök är gamla kompisar.

Så här skriver Andreas Löwenhöök:

Kära Oliver Rosengren,

Som partivän tycker jag att du gör ett bra arbete för Moderaterna och frihetens idéer!

Som förespråkare för längre öppettider på restauranger och uteställen kan jag uppskatta ert beslut!

Men som trogen Skellefteå AIK:are tycker jag att ni i Växjö ska passa er för att ta ut segern i förskott!

Skellefteå AIK kommer, med tigerränder och taggtråd, att ge er en match som heter duga! Skellefteå har vunnit viktiga matcher tidigare och vi kommer att göra det igen. Här i Skellefteå tvivlar ingen!

// Andreas Löwenhöök :)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SM-guld till Växjö Lakers

Mer i ämnet