Andreas Erlandsson (S) är orolig för konsekvenserna om Arbetsförmedlingen lägger ner i Oskarshamn. Foto: SVT

Kommunalrådet skeptisk till den läckta listan över Arbetsförmedlingens kontor

Uppdaterad
Publicerad
Det skulle få stora negativa konsekvenser för Oskarshamn om Arbetsförmedlingens kontor i staden läggs ner. Enligt en lista som SVT tagit del av finns Oskarshamn bland de kontor som ska stängas.

Under tisdagen har SVT Nyheter rapporterat om hur arbetsförmedlingen kan komma att stänga betydligt fler kontor än vad som tidigare sagts. Totalt är det 15 kontor som hotas i Kronoberg och Kalmar län och ett av de kontor som ska stängas är enligt den läckta listan kontoret i Oskarhamn.

– Om det nu skulle stämma att man bara behåller ett kontor i söder och ett i norr tycker jag att de har alldeles för dålig närvaro i vårt avlånga län, säger säger Andreas Erlandsson (S), kommunalråd i Oskarshamn.

Han menar att det skulle få stora konsekvenser om kontoret i Oskarshamn stängs. Det skulle leda till att man får svårare att få ut folk i arbete i Oskarhamns kommun.

– Arbetsförmedlingen måste ju finnas framförallt på landsbygden. Där finns det större svårigheter än i storstäderna där det finns mer jobb att välja på, säger Andreas Erlandsson (S).

Han tycker att dagens samarbete med Arbetsförmedlingen fungerar bra och menar att man tillsammans med Lernia och kommunen lyckats få ut många på arbetsmarknaden.

– Här har vi jobbat med stora grupper framförallt nyanlända och lyckats matcha, rusta dem och göra dem anställningsbara vilket gynnat både kommunen och de företag som finns här, säger säger Andreas Erlandsson (S).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer