Politiker tror inte på flytt av dansbanan

Uppdaterad
Publicerad

Ett förslag från dansentusiasterna är att flytta hela dansbanan från Folkets park, men det tror man på kommunen kommer att bli svårt.

Eva Johansson (C), ordförande i kultur- och fritidsnämnden har tagit emot 500 namnunderskrifter från dansentusiaster, men hon ser inte att det finns så mycket hon kan göra för att lösa deras situation.

– Vi kan inte hjälpa till så mycket, men vi kanske kan hjälpa till att försöka hitta någon befintlig lokal.

Dansbanan i Växjö

Förra sommaren blev detaljplanen för Folkets park i Växjö klar och nu planerar ägaren att bygga bostäder där. Det gör att danspalatset Kaskad kommer att rivas och Växjö då kommer att stå utan dansbana. Eva Johansson (C), säger att hon har förståelse för dansarnas situation, men hon är inte villiga att göra mycket för att lösa situationen.

Vill flytta dansbanan

Ett förslag från Irén Nilsson och de andra som har skrivit under namnlistan är att flytta dansbanan till en annan plats, men även det tror Eva Johansson blir svårt.

– Om de hittar någon annan plats att bygga upp den på, så får de gärna göra det, men då är det föreningarna själva som får göra det, säger hon.

Kan inte kommunen hjälpa till och flytta dansbanan?

– Vi kan inte flytta dansbanan, men vi kan se om vi kan hitta någon mark där man skulle kunna bygga upp den. Sedan vet vi att det inte finns gott om mark heller, men vi kan titta på det i alla fall, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dansbanan i Växjö

Mer i ämnet