Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Första larmet om branden kom strax efter klockan tre, natten mot lördag. Foto: Carl Carlert

Läktare i lågor under natten

Uppdaterad
Publicerad

Det brann kraftigt på idrottsanläggningen Lagavallen i Ljungby kommun i natt. Larmet inkom vid 03-tiden på midsommardagen och räddningstjänsten är fortfarande på plats.

– Det är en fullt utvecklad brand med kraftig rökutveckling, sa Anneli Silveira på SOS Alarm under natten.

Det var en läktare på idrottsanläggningen som började brinna. Ingen person ska ha skadats och branden har inte spridit sig utanför anläggningen. Räddningstjänsten utfärdade ett VMA som vid 06.30 i dag togs bort.

Vid sjutiden var branden under kontroll och det finns ingen spridningsrisk, uppger räddningstjänsten som fortfarande är på plats.

Utreds av polis

Polisen rubricerar händelsen som misstänkt mordbrand.

– Det är helt enkelt för att utreda det, vi har ingen misstänkt och inga närmare uppgifter just nu, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Vid tvåtiden på lördagseftermiddagen var fortfarande några enheter från räddningstjänsten kvar på plats för att söka efter eventuella glödbränder i konstruktionen.

Under söndagsmorgonen hade polisen fortfarande inte kunnat göra någon teknisk undersökning på platsen.

– Vi pratade precis med räddningsledaren. Det är inte bara varmt utan väldigt hög rasrisk, säger jourhavande förundersökningsledare Samir Cehic.

Den preliminära bedömningen är att byggnaden är totalförstörd, hör Mats Berglund från Ljungby IF i klippet nedan.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna efter branden i klippet. Foto: Olof Peterson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.