Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kriminaltekniker är på plats i Växjö för att säkra eventuella spår efter branden som drabbade en butikslokal på Öster. Foto: Frida Lindhe / SVT

Kriminaltekniker på plats i Växjö – undersöker butiksbranden

Publicerad

Under fredagsförmiddagen var kriminaltekniker och hundförare på plats vid den butikslokal i Växjö som stod i lågor tidigare i veckan. Polisen misstänker att branden kan ha varit anlagd och har rubricerat händelsen som grov mordbrand.

Hundföraren Mats Jönsson är inkopplad med sin brandhund Zola, en resurs som kriminalteknikerna använder som ett verktyg i sin undersökning.

– Hon söker på brandplatser efter rester av brännbara vätskor, säger han.

Om hunden skulle markera, hur träffsäkert är det?

– På de markeringar som vi har med våra brandhundar har man ungefär 80 procents träffsäkerhet.

Grov mordbrand

Det var under natten mot torsdagen som det började brinna kraftigt i en lokal som, bland annat, hyser en pizzeria och ett bageri i stadsdelen Öster i Växjö.

Ingen skadades i branden, men stora delar av byggnaden blev totalförstörda. Polisen har rubricerat händelsen som grov mordbrand, men har i nuläget ingen misstänkt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer