Foto: SVT

Långa köer till särskilt boende i Älmhult

Uppdaterad
Publicerad
Älmhults kommun har under hela år 2018 haft stora problem med att korta köerna till särskilt boende för äldre. Nu inom kort ska en ny avdelning på Nicklagården stå klar.

Just nu köar 30 äldre för att få ett särskilt boende inom kommunen. För att klara trycket förbereder man nu för att öppna en ny avdelning på Nicklagården, där det finns lediga lokaler.

Ny avdelning ska öppnas

– Nicklagården är ett boende i malpåse. Det vi gör nu är att öppna upp en helt ny avdelning med plats för åtta demensboende säger socialnämndens vice ordförande, Vidar Lundbeck (C)

Kommer att kosta miljoner

Att öppna en helt ny avdelning på Nicklagården kostar kommunen omkring 5 miljoner kronor. Och I väntan på att den nya avdelningen ska stå klar, har kommunen löst det mest akuta läget med ett korttidsboende på Almgården, där det bor elva personer.

 En annan tillfällig lösning är att utöka hemtjänsten så att fler äldre kan få hjälp i hemmet.

– Kön måste lösas inom tre månader. Det är viktigt att de som har behov av särskilt boende får det. Det är ju människor det handlar om, vi måste ta vårt fulla ansvar säger Vidar Lundbeck.  

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer