En karta över Alvesta på den försvunna kvinnans mobiltelefon är det enda polisen har att gå på än så länge. Foto: SVT

Kvinna försvann vid tågresa – Alvesta enda spåret

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan, som är i 50-års åldern, klev på ett tåg i Linköping med riktning mot Malmö. Men när tåget kom fram var sätet tomt – nu letar polisen febrilt efter spår av kvinnan.

Det var i söndags som kvinnan klev på tåget i Linköping. Att hon gjorde det har polisen kunnat bekräfta med hjälp av övervakningskameror. Men när tåget anlände till Malmö C klev hon aldrig av.

– Där står släkten och väntar, men hon är inte med, säger Mikael Bjerkhagen vid personspaningsgruppen vid polisen i Malmö.

Karta på Alvesta

Bagaget var också borta, men kvar vid sätet låg kvinnans mobiltelefon. Polisen har analyserat mobilen, vilket Aftonbladet var först med att berätta, och sett uppgifter om en karta på Alvesta.

Men var kvinnan har lämnat tåget är fortfarande okänt.

– Hon har klivit av någonstans och försvunnit, säger Mikael Bjerkhagen till SVT.

Kontrollerar kameror

Polisen misstänker i nuläget inget brott, utan händelsen rubriceras som försvunnen person. De har begärt in videomaterial från Jernhusen och Trafikverket och jobbar med att granska materialet. Än så länge har polisen kunnat utesluta att hon passerat genom någon stationsbyggnad, däremot har man inte kunnat utesluta att hon försvunnit vid sidan av något av stationshusen utmed vägen.

Har ni fått tag på några medpassagerare som sett henne?

– Nej, vi har försökt få tag på passagerarlistor från SJ, men har än så länge inte fått svar.

Polisen samarbetar med Missing people som har gjort mindre sök efter kvinnan, utan resultat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer