En del av läkemedlen som polisen fann i en garderob hemma hos kvinnan Foto: Bilder från polisens förundersökning

Kvinna misstänks för brottslig läkemedelsförsäljning

Uppdaterad
Publicerad

En 21-årig kvinna åtalas nu vid Kalmar tingsrätt för att olovligen innehaft olika läkemedel som hon misstänks ha doserat, paketerat och emballerat för vidare försäljning.

Enligt åtalet misstänks kvinnan tillsammans med annan okänd person olovligen bedrivit detaljhandel med läkemedel eller haft läkemedel i syfte att olovligen sälja dessa vidare. Alternativt har kvinnan innehaft läkemedlen för att en annan person skulle kunna sälja dessa vidare.

Läkemedel gömda hemma

Kvinnans del har bestått i att hon fått läkemedel skickat hem till sin bostad på en ort i Oskarshamns kommun, och mot ersättning doserat, paketerat och emballerat dessa åt annan och därefter skickat dem vidare för försäljning.

Vid en husrannsakan hemma hos kvinnan fann polisen flera påsar med läkemedel och plexiglasskivor som är konstruerade för att sätta samman kapslar.

Läkemedlen som polisen beslagtagit är bland annat för behandling av erektionsproblem, fetma och inflammationshämmande preparat.

Kvinnan åtalas för brott mot lagen om handel med läkemedel alternativt medhjälp till brott mot lagen om handel med läkemedel. Hon åtalas samtidigt för ringa narkotikabrott i två fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.