Kvinnan ska ha blivit tagen på rumpan när hon simmade tillbaka till land vid en brygga. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Vilhelm Stokstad/TT

Kvinna omringades under simtur – blev sexuellt ofredad

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev utsatt för sexuellt ofredande vid sjön Nossen i Vimmerby kommun. Bland annat ska en tonåring tagit henne på rumpan enligt kvinnans anmälan till polisen.

Det var i lördags när kvinnan tog en simtur i Nossenbaden vid en camping som två killar i tonårsåldern ska ha kränkt henne och tafsat på henne.

Kvinnan som är i 40-årsåldern menar att killarna simmat ifatt henne och kommenterat hennes utseende, skriver Vimmerbytidning.

Tagen på rumpan

Efter att killarna simmat runt henne försökte hon fly undan situationen genom att simma tillbaks till land vid en brygga. Då ska hon blivit tagen på rumpan.

– Kvinnans man kom då och ifrågasatte killarnas beteende. Då bad de om ursäkt och åkte iväg i en bil, säger Lina Isaksson Funke kommunikationschef polisen Kalmar län.

Behöver starkare bevis

Polisen har inte lyckats identifiera någon misstänkt och därför inleds ingen förundersökning.

– Kanske kvinnan känner igen de misstänkta om hon ser dem någon gång. Annars kan vi inte gå vidare eftersom vi måste prioritera vissa fall. Det är bara om vi får in nya bevis, så som registreringsnummmer på bilen till exempel, säger Isaksson Funke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.