Växjö Tingsrätt Foto: TT/Johan Nilsson

Kvinna smetade ner hyreshus med sitt eget blod

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna i 50-årsåldern döms till dagsböter och villkorlig dom efter att ha smetat ut sig eget blod på flera ställen i hyreshuset hon bodde i.

Händelsen inträffade i ett hyreshus i Växjö i slutet av maj 2017. Fastighetsägaren fick ett telefonsamtal  från en hyresgäst som berättade att det var ”blod i hela fastigheten”. När fastighetsägaren kom till huset upptäckte han att blod fanns utsmetat i tvättstugan i källaren, på väggarna i trapphuset och på flera andra platser i huset.

En hyresgäst i fastigheten, en kvinna i 50-årsåldern, åtalades för skadegörelse då hon misstänktes ha orsakat skadorna på huset. Hon ska bland annat ha brutit sönder luckan till tvättmedelsfacket på en tvättmaskin i fastigheten, och krossat en fönsterruta. I samband med det fick hon ett sår på handen. Hon ska sedan ha smetat ner bland annat tvättmaskin, torktumlare, väggar och dörrar med blodet.

Tvingades sanera och måla om

Några väggar i huset blev så pass förstörda att fastighetsägaren tvingades anlita en saneringsfirma och måla om. Vid rättegången nekade kvinnan till anklagelserna och menade att hon hade råkat skära sig i handen när hon skulle skära grönsaker. Då fick hon panik och blev yr och det måste vara därför som hennes blod smetats ut runtomkring i fastigheten, menar hon.

Döms till böter

Växjö tingsrätt tror inte på kvinnan berättelse. De menar att hon måste gjort detta medvetet eftersom de ytor där blodet finns är så stora. Vid samma tillfälle ska kvinnan också ha krossat vindrutan på en bil, och hon döms nu till villkorlig dom och 2 000 kronor i dagsböter. Utöver det ska hon betala omkring 20 000 kronor till fastighetsägaren för saneringen av huset.

Kvinnan döms samtidigt för ringa stöld efter att hon i augusti samma år stulit en ost till ett värde av 51 kronor i en livsmedelsbutik i Växjö.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Växjö

Mer i ämnet