Kvinnan berättade för polisen att hon utsatts för ett våldtäktsförsök, något hon sedan tog tillbaka. Foto: Johan Nilsson/ TT

Kvinna dödade äldre man med kudde – ljög om våldtäktsförsök

Uppdaterad
Publicerad
En kvinna i 50-årsåldern åtalas för att ha dödat en äldre man i Markaryd. I ett första förhör sade kvinnan att hon tog livet av mannen för att han försökte våldta henne – något hon sedan erkänt att hon hittade på.

Det var i februari som kvinnan tog livet av den äldre mannen genom att kväva honom med en kudde. I förhör har hon berättat att hon bott hos mannen en tid, då han lovat att hjälpa henne hitta en egen lägenhet.

Denna dagen ville hon åka och titta på lägenhet, men när han inte ville blev hon rasande.

– Hon har berättat i förhör att mannen sade att han var trött och inte orkade. Då blir hon jättearg och och knuffar honom till golvet. Hon slår ett slag mot honom när han ligger ner och hon och trycker en kudde över hans ansikte, berättar åklagare Yvonne Rudinsson för SVT.

Rev sönder sina kläder

Kvinnan beskriver vidare att hon sedan släpat in mannen i sovrummet där hon återupprepat kvävningen med kudden. Hon har också använt handen för att hålla för mannens mun och näsa.

Efter att hon tror att mannen är död har hon rivit sönder både sina och hans kläder. Hon drar också ner mannens byxor. Tanken var att hävda att hon utsatts för ett våldtäktsförsök. Något hon också gjorde i ett första förhör.

– Hon berättar i ett första förhör att det var våldtäktsförsök, men i nästa förhör berättar hon att det inte är sant och erkänner att hon tagit livet av mannen, säger Yvonne Rudinsson.

Enligt Yvonne Rudinsson stämmer kvinnans berättelse överens med annan bevisning som hittats på platsen.

Kvinnan erkänner att hon tagit livet av mannen, men har inte tagit ställning till brottsrubriceringen mord.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer