En 35-årig kvinna från Växjö döms till böter efter att ha gett injektioner utan att ha rätt utbildning. Foto: SVT/Arkivbild

La in fillers i läppar utan tillstånd – kvinna i Växjö döms till böter

Publicerad

En 35-årig kvinna från Växjö döms nu till böter efter att gjort läppförstoringar genom injektioner utan att ha haft den utbildning som krävs för att få ge injektioner i Sverige.

Det är två kvinnor som enligt åtalet mot Växjökvinnan uppgett att de kommit till kvinnans klinik för att få fillers insprutade i sina läppar.

En av kvinnorna, från en ort utanför Växjö, har berättat att hon fått kontakt med kliniken via sociala medier och därefter gjort sju eller åtta behandlingar.

Döms till böter

Den 35-åriga kvinna som nu döms har i förhör sagt att det var hon som drev kliniken, att hon är utbildad sjuksköterska i ett annat land men att hon inte var medveten om att det krävdes utbildning till sjuksköterska, tandläkare eller läkare för att få utföra behandlingarna med fillers i Sverige.

Kvinnan döms till dagsböter på sammanlagt 5 000 kronor. Däremot avslår tingsrätten en begäran om skadestånd som en av de behandlade kvinnorna krävt.

KLIPP: I klippet: Så vet du om företaget är seriöst – se sjuksköterskans tre tips

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I klippet: Så vet du om företaget är seriöst – se sjuksköterskans tre tips Foto: Greta Hansson Vikström/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet