Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ola Severinsson, kommunpolis i Växjö, ser en tendens att klagomålen har minskat på buskörande vattenskoterförare. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Polisen: ”Mindre klagomål på buskörning av vattenskoter”

Publicerad

Det var den första maj i år som den nya lagen trädde i kraft om krav på åldersgräns på 15 år och körkort för att få köra vattenskoter. Polisen i Kronoberg kan konstatera att förändringen har gett en viss effekt.

– Det kommer in betydligt mindre klagomål om störande ljud från dessa vattenskotrar bland de stora sjöarna i Kronoberg, säger Ola Severinsson som är kommunpolis i Växjö. och det är en känsla vi delar om att problemen har minskat.

”Blivit lite lugnare”

Även Sjöräddningssällskapet som har sin båt placerad i Helgasjön, tycker att det har blivit lugnare.

– Min privata uppfattning är att det har blivit lite lugnare, tidigare såg man många vattenskotrar som körde för fort och för nära varandra. Vi ser inte detta på samma sätt längre, säger Jonas Karlsson, stationsanvarig på Sjöräddningssällskapet i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.