Laila Naraghi (S): ”Bolund har konsekvent ignorerat vår kommun”

Uppdaterad
Publicerad

Riksdagsledamoten Laila Naraghi (S) från Oskarshamn säger till SVT att hon inte vet hur kommer att ställa sig till en eventuell misstroendeförklaring mot energiminister Per Bolund. Men hon säger att hon saknar förtroende för hur han hanterat frågan om slutförvaret.

– Det här är första gången en regering kör över ett lokalsamhälle i frågan om en kärnteknisk anläggning. 

Enligt Laila Naraghi har hon i arbetet i riksdagen, tagit upp frågan vid olika möten, ringt och skickat mail för att försöka få besked om slutförvar i Oskarshamn. Men i stället för ett sådant blev dagens besked från regeringen i stället att det befintliga mellanlagret ska byggas ut.

Laila Naraghi är rädd för att dagens besked innebär att mellanlagret byggs om till slutförvar, vilket hon inte anser vara säkert.

– Det är inte byggt för det! Vi står upp för våra medborgare och den lokala säkerheten här! Kommunen har det geografiska områdesansvaret och det tar vi på stort allvar, säger hon till SVT Nyheter.

Har inte förtroende för Bolunds sätt att sköta den här frågan

Har du förtroende för Per Bolund?

– Jag har ju tidigare, i kammaren, svarat på den frågan. Jag har inte förtroende för Per Bolunds sätt att hantera den här frågan. Det har jag sagt tidigare och det kan jag säga igen, säger hon.

Kommer du att ställa dig bakom en misstroendeförklaring mot honom?

– För mig är det absolut viktigaste att vi får till ett beslut om slutförvaret. Det är dags för ett beslut. Det är under all kritik att regeringen behandlar oss i lokalsamhället på det här sättet! Han har konsekvent ignorerat vår kommun. Som smålänning så tycker jag att Per Bolund påminner om Gustav Vasa i sitt sätt att gå fram i den här frågan. Han har helt ignorerat lokalsamhället och oss människor som bor här!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.