Lämnade in gevär för sent – döms för vapenbrott

Publicerad

Två dagar efter att den senaste vapenamnestin löpt ut lämnade en kvinna i 70-årsåldern in ett ärvt gevär till polisen. Nu fälls hon för vapenbrott, men slipper straff.

Kvinnan, som är bosatt i Mörbylånga kommun, hade ärvt geväret av sin far och haft det inlåst utan ammunition i ett vapenskåp. Den 2 maj uppsökte hon polisen för att lämna in geväret, och blev då misstänkt för vapenbrott.

Den så kallade vapenamnestin, då illegala vapen kan överlämnas till polisen utan straff, löpte ut den 30 april – mindre än 48 timmar innan kvinnan överlämnade geväret.

Trots att hon inte lämnade vapnet i rätt tid konstaterar Kalmar tingsrätt att kvinnan ändå frivilligt uppsökt polishuset med geväret, som dessförinnan förvarats inlåst. Därför slipper kvinnan någon påföljd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mörbylånga

Mer i ämnet