Bilden är från ölandbron vid lunchtid under söndagen. Foto: Helmuth Petersson

Långa köer på Ölandsbron

Uppdaterad
Publicerad

Midsommarhelgen hör till en av de tidpunkter på året då Ölandsbron är som mest trafikerad.

– Man får räkna med att det kommer vara mycket trafik under eftermiddagen och resten av kvällen, vilket är en vanligt förekommande företeelse under midsommarhelger och större arrangemang på Öland, säger Denny Josefsson som är presskommunikatör på Trafikverket.

Vid klockan 15:14 under söndagseftermiddagen meddelar Trafikverket att en personbil fått haveri och står stilla i vänsterfilen på väg 137 mellan trafikplatserna Färjestaden och Svinö i riktning mot Kalmar.

Polisen skickades till platsen för att dirigera trafiken och framkomligheten lättade vid klockan fyra under eftermiddagen.

Köbildning på bron

Trafikverket meddelar att trafiken flyter på i långsam takt. Vid klockan 13 under söndagen hade inga trafikolyckor i anslutning till Ölandsbron rapporterats in.

– Det är främst i det västergående körfältet mot fastlandet som det är mycket trafik under dagen. Men trafiken delas ju upp i olika riktningar när de väl når fastlandet, säger Denny Josefsson.

Pausa under turen

Trafikverket vill skicka med en påminnelse till alla som vistas ute i trafiken.

– Det är viktigt att vara utvilad när man sätter sig i en bil och kör, likaså är det bra att man tar pauser med jämna mellanrum, säger Denny Josefsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.