Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Nu måste bygden ta ett större ansvar och handlar mer lokalt för att en butik ska kunna gå runt, säger Anders Olsson, ordförande i Bolmsö sockenråd. Foto: SVT/Ricardo Garcia

Klart med ny lanthandlare i Tannåker: ”Fler måste välja handla lokalt”

Uppdaterad
Publicerad

Lanthandeln i Tannåker lades ner på grund av en längre period av dålig lönsamhet. Igår kom nya bud, en ny näringsidkare tar över verksamheten. Men Anders Olsson, ordförande i Bolmsö sockenråd, menar att fler i bygden måste handla lokalt för att det ska vara hållbart.

Det var i somras som oron började om att behöva stänga ned butiken drivits i snart fyra år. Högre elpriser sänkte lönsamheten rejält och till slut tog butiksägaren beslutet att lägga ner butiken.

Men på måndagen kom nya besked om en ny näringsidkare som tar över verksamheten och räddar bygdens enda livsmedelsbutik. Butiken i Tannåker öppnar igen till våren.

Sockenrådet: ”Bygden måste ta ett större ansvar”

– Nu måste bygden ta ett större ansvar och handlar mer lokalt för att en butik ska kunna gå runt, säger Anders Olsson, ordförande i Bolmsö sockenråd.

Det blir ICA-handlaren i Forsheda som till våren kommer att starta upp butik i Tannåker.

– Det blir en delvis obemannad butik framförallt under kvällar och helger, säger Stefan Johansson, från Näringslivsgrupp Bolmens Östra Strand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.