Foto: TT

Lärare skrev ”Klant” i pannan på elev

Den lärare i Nybro kommun som skrev ”Klant” med en tuschpenna i pannan på en elev är enligt Skolinspektionen olämplig som lärare och bör få en varning.

Det var under en skolutflykt i november förra året som läraren sa på skämt att den som först blötte ner sig skulle få en skylt där det stod ”Dagens klant”. Enligt läraren ska sedan två barn, de som först blött ner sig, kommit fram med var sin penna. Läraren skrev då ”Klant” med svart tusch i den ena elevens panna.

Läraren stängdes av några dagar efter att händelsen inträffat och läraren har också medgett att det var ett stort misstag.

Eleven fick skadestånd

Tidigare har barn- och elevombudsmannen beslutat att Nybro kommun skulle betala ut ett skadestånd på 10.000 kronor till den berörda eleven. 

Skolinspektionen anser att läraren är mindre lämplig att bedriva undervisning och de tycker därför att läraren bör varnas. De anmäler därför ärendet till Lärarnas ansvarsnämnd.

Nämnden kan besluta om läraren ska få en varning eller fråntas sin legitimation.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer