Genrebild. Foto: Räddningstjänsten Karlstadsregionen

Eld i kamin spred sig till vägg

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid på tisdagen kom ett larm om en brand i en villa i Alsterbro i Nybro kommun. De boende hade då eldat i en kamin men upptäckt att elden spritt sig till väggen.

– De hade eldat i kaminen och det hade börjat brinna i en innevägg. Det var en del rök i villan och den brandskadade väggen fick vi såga upp för att kontrollera att det inte låg någonting kvar och glödde, säger Charlie Dziobek yttre befäl räddningstjänsten i Nybro.

Ingen av de boende i villan kom till skada och vid strax innan klockan 15 på tisdagen kunde räddningstjänsten lämna platsen.

– Det tog lite tid innan vi fick koll på allt och var säkra på att det var riktigt släckt.

Ännu ett brandlarm

Det var en intensiv dag för räddningstjänsten i Nybro då de strax innan larmet om villabranden nyss avslutat en annan insats.

– Vi fick ett automatlarm vid en vårdinrättning i Nybro. Då brann det i en kompressor i ett förråd. Men den släckte vi med en kolsyresläckare och ventilerade och var precis klara när vi fick larmet om brand i villa, säger Charlie Dziobek.

Branden vid vårdboendet påverkade inte de boende. Ingen kom till skada och ingen behövde evakueras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.