Mannen vaknade, övertygad om att det brann, och ringde 112. Foto: TT

Drömde att det brann – brandkåren ryckte ut

Uppdaterad
Publicerad

Det var vid strax innan klockan åtta på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten fick larm om en brand i Vissefjärda i Emmaboda kommun. Men väl på plats insåg alla att det handlade om en dröm.

– Första styrkan som kom dit mötte upp boende i fastigheten som redan insett att allt bara var en dröm. Det var ju skönt, men lite puls hann vi ju få på morgonen, säger Magnus Lindahl räddningschef i beredskap.

Har du varit med om nåt liknande innan?

– Man har ju varit med om mycket konstigt och jag har faktiskt varit med om detta en gång tidigare, men det är ovanligt.

Det måste ha varit en verklig dröm?

– Ja han vaknade ju och var övertygad om att det brann och att han hörde brandlarmet tjuta och ringde då och larmade oss. Men han och de övriga boende kom ganska snabbt fram till att det faktiskt inte var någon brand. Men visst satte det fart på hjärncellerna, säger Magnus Lindahl.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.