Larm om drogförsäljning vid skola – vuxna ska patrullera området

Uppdaterad
Publicerad

Uppgifter om drogförsäljning runt Skansenskolan i Mörbylånga har fått kommunen att agera. Polisen ökar nu sin närvaro i området och föräldrar uppmanas vara uppmärksamma på tips från sina barn.

Den närmaste tiden kommer även andra vuxna, från skolans elevhälsa och fritidsledarna, att röra sig extra mycket runt skolan, skriver kommunen i ett pressmeddelande. Förhoppningen är att drogförsäljningen ska upphöra i skolans närområde.

– Socialtjänst och skola kraftsamlar de närmaste veckorna för att störa ut den här verksamheten så att den flyttar någon annanstans, säger David Idermark, skolchef i Mörbylånga kommun till tidningen Barometern.

Kommunen i samarbete med polisen kommer också att bjuda in till ett informationsmöte inom kort, för föräldrar som vill veta mer. Skansenskolan är en F-9-skola.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Mörbylånga

Mer i ämnet