Lennart Nilsson känner familjen Berisha i tio år, nu ska familjen utvisas och Lennart kämpar för att familjen ska få stanna i Sverige. Foto: Hamed Ubaidi-Karlsson/SVT

Lennart kämpar för att familjen ska få stanna i Sverige

Publicerad

Vimmerbybon Lennart Nilsson har känt familjen Berisha i tio år. Barnen kallar honom för farfar. Lennart försöker göra allt i sin makt för att få familjen att stanna i Sverige. Han har till exempel skickat brev till samtliga partiledare.

Lennart Nilsson är medlem i Korskyrkan i Vimmerby där familjen Berisha också är medlemmar.

Utöver att han har hjälpt dem med ansökningar och överklaganden så har Lennart skickat brev till samtliga partiledare för att uppmärksamma dem på familjens fall. Enligt Lennart utan resultat.

Han är besviken på både politiker och Migrationsverket när det gäller hur barnen behandlas.

– När jag ser hur barnen lider och hur föräldrarna kämpar för att de ska få leva i frihet, då klappar mitt hjärta för dem.

Hör Lennart berätta om sina band till barnen och familjen i klippet ovan.

Utvisas 1 juni

Familjen Berisha ska efter 15 år utvisas från Sverige till Kosovo. Äldste sonen var bara tre år när familjen kom till Sverige. Hans två yngre systrar är födda i Sverige och har aldrig besökt Kosovo.

Datum för utvisningen är satt till den 1 juni.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.