Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Gruppledarna i samtliga sju partier i kommunfullmäktige i Lessebo har gjort gemensam sak inför valet: Nu ska fler politiskt aktiva rekryteras. Foto: Jan-Eric Lundberg/SVT

Lessebos politiker raggar politiska kandidater – åt varandra

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna i Lessebo går nu ut och gör gemensam sak av att locka fler invånare att engagera sig inom kommunpolitiken. Sju partier jobbar gemensamt inför valåret, och ska hjälpas åt att värva nya politiska kandidater – även till meningsmotståndarna.

Alla Lessebos sju partier som är med i fullmäktige, ställer sig bakom ett upprop om att de vill få fler invånare i kommunen att engagera sig politiskt. Uppropet började som en idé från Ragnar Lindberg (S).

– Vi vill lyfta fram den lokala demokratin och vi vill på detta sättet få fler människor att engagera sig i något parti. Då kan vi få en dialog med invånarna och vi kan få in åsikter när vi träffas på gator och torg, säger han.

Hur ska ni konkret jobba med det här?

– Vi kommer att jobba lite olika inom partierna med detta men målet är att få fler medlemmar och kandidater, säger Ragnar Lindberg.

Ett år kvar till valet

Det är ett år kvar till valet och då formerar partierna sina styrkor och spetsar sina argument. Vikten av ett engagemang för lokalsamhället är det man kommer att försöka framhålla när man nu ska försöka värva nya poltiiker:

– Vi måste uppmärksamma om att det är ett val och att det är deras sätt att påverka miljön och det samhälle som de vill leva i, säger Angelica Karlsson (C).

Marcus Dackling (M) inser att det inte varit helt lätt att samla alla partierna i fullmäktige och att enas om en sak.

– Vi jobbar ju mot samma mål men vi har många olika vägar att ta oss dit, men slutmålet är en bättre kommun, säger han.

Se politikerna berätta mer om det gemensamma uppropet i klippet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer