Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Liberalerna vill planera redan nu eftersom det tar långt tid innan bron blir accepterad och budgeterad menar ordförande Tommy Lindström. Hör honom berätta mer i klippet. Foto: SVT.

Liberalerna på Öland vill planera för ny bro

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna vill se att planering av ny bro görs redan nu. Enligt Tommy Lindström, som är ordförande för Liberalerna Öland, är Ölandsbron dåligt dimensionerad efter dagens förutsättningar.  

– Det går ju inte cykla över bron och det är livsfarligt att köra a-traktor och moped över och det säger ju allt om hur dålig dimensionerad den är från början, säger Tommy Lindström (L).

Viktigt med förslag redan nu

Enligt Tommy Lindström behövs det 30 till 40 års framförhållning när det gäller att planera och bygga en ny bro.

– Alla statliga stora investeringar i infrastruktur tar väldigt lång tid innan de blir accepterade och budgeterade. Därför tycker vi att det är viktigt att man är ute redan nu och pekar på hur viktigt det är att vi tar fram ett nytt förslag, säger Tommy Lindström (L). 

Hör Tommy Lindström i klippet ovan

I klippet nedan ser du bland annat bilder på bron ur SVT:s arkiv.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den kanske mest mytiska frågan ställdes i programmet Nilecity 1995, hur många bultar finns det egentligen i Ölandsbron? Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Borgholm

Mer i ämnet