Foto: Johan Nilsson/TT

Liga misstänks för flera inbrott i kiosker

Uppdaterad
Publicerad

Tre män i 20-årsåldern är nu anhållna misstänka för ett flertal inbrott och stölder i kiosker tillhörande idrottsföreningar i Kronobergs län.

Det var under natten mot torsdagen som polisen grep två män i Ingelstad, en 19-åring och en 22-åring, kort efter att inbrottslarmet utlösts i kiosken vid Ingelstad idrottsklubb. I männens bil fann polisen mängder med misstänkt stöldgods i form av chips och godis.

– Vi har kunnat härleda stöldgodset till två olika kiosker som tillhör idrottsföreningar, en i Tingsryd och en i Ingelstad. De båda männen är anhållna misstänkta för stöld genom inbrott, säger Ulf Wilsson som är jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

”För eget bruk”

Efter förhör med de båda männen som bor i Kronobergs län, framkom uppgifter som ledde till att polisen genomförde en husrannsakan hos en tredje man hemmahörande i Jönköpings län.

– Vi hittade mängder med chips och godis i mannens bostad. Det har varit en hel del inbrott den senaste månaden mot kiosker vid olika idrottsplatser i Kronobergs län, det går inte att utesluta misstankarna om att männen kan kopplas till dessa. Den 21-årige mannen är misstänkt för häleri, säger Ulf Wilson.

Misstänker ni att stöldgodset skulle säljas vidare?

– Det handlar inte om så stora mängder, jag tror att stölderna gjorts helt och hållet för eget bruk, säger Ulf Wilsson.

Polisen kommer att fortsätta hålla förhör under fredagen. Samtliga tre misstänkta förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.