Linda Hansson från Ljungby är i final i tv-programmet ”Hela Sverige bakar”. Foto: SVT

Linda från Ljungby kan bli bäst i Sverige på att baka

Publicerad

Linda Hansson är en av de tre finalisterna i tv-programmet ”Hela Sverige bakar”. I finalen som avgörs på onsdag kan hon vinna hela tävlingen och koras som Sveriges bästa hemmabagare.

Linda har bakat sedan hon var liten och hennes intresse har fortsatt upp i vuxen ålder. Nu är hon en av finalisterna i programmet ”Hela Sverige bakar”. Och hon tror att hemligheten bakom framgångarna är hennes lugn. 

– Lugnet och min breda kunskap, att jag kunde mycket om många bakverk. Det känns som att jag har haft en väldig tur med de tekniska utmaningarna som vi har haft, säger Linda Hansson när SVT Nyheter Småland besökte henne i hennes hem i Ljungby.

Programmet har sänts i TV4 under hösten och på onsdag sänds finalprogrammet. Vem som vinner har varit klart sen länge men Linda har inte fått berätta något om utgången innan finalavsnittet är sänt. 

I klippet ovan kan du höra mer om hur det har varit att vara med i programmet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.