Löfven på plats i Vimmerby Foto: SVT/Karin Ahlgren

Löfven mot Almedalen efter besök i Vimmerby och Västervik

Uppdaterad
Publicerad

Förra året nobbade statsministern Stefan Löfven politikerveckan i Almedalen. I år åker han dit men först nu efter en valturné som avslutades med besök i Vimmerby och Västervik.

– Jag vill utnyttja den här veckan till att prata om politik med så många som möjligt, inte bara de som åker till Almedalen. Att möta folk där de bor och arbetar och ha tid att både prata och lyssna är väldigt viktigt för mig, säger Stefan Löfven.

Förra året väckte statsministern stor uppmärksamhet när han beslutade att ge sig ut på en Sverigeturné istället för att åka till Almedalsveckan. Då var Löfven inte nöjd med hur Almedalsveckan i Visby förändras. Men i år kommer statsministern genomföra både valturnén och närvara på Socialdemokraternas dag i Almedalen.

Stannar i Vimmerby och Västervik

På torsdagsförmiddagen besökte Stefan Löfven Astrid Lindgrens värld i Vimmerby och efter lunch rullade turnébussen vidare mot Västervik och Lysingsbadets camping. Under besöken pratade han om hur viktig besöknäringen är för Sverige när det gäller att skapa jobb. Han hänvisade till siffror om att branschen idag sysselsätter närmare 176 000 personer i landet.

– Det här är jätteviktigt och det ger en möjlighet för hela landet att växa – det här är inte bara ett storstadsfenomen. Vi har ett sådant fantastiskt land med så många upplevelser runt om som kan skapa jobb, säger han till TT.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.