Istället för röstning ska lottning avgöra vem som blir Lucia på Vimmerby gymnasium. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Lucia ska lottas fram på Vimmerby gymnasium

Publicerad

Istället för att rösta fram vem som blir årets Lucia och stjärngosse ska lotten avgöra. Detta efter att flera elever på skolan höjt sina röster i frågan.

Traditionen kring hur valet av Lucia och stjärngosse på Vimmerby gymnasium går till har nu brutits. Istället för röstning avgörs det genom lottning. Det skriver Vimmerby tidning.

En av de som under förra året protesterade mot att Lucia och stjärngosse skulle röstas fram var eleven Tea Vigren. Bland annat med hänvisning till att röstningen var utseendefixerad.

Skolledningen lyssnade in eleverna och bestämde istället att en lottning vore bättre. Något som också kommer att ske i år. Och att röstningstraditionen nu är bruten glädjer Tea Vigren.

– Vad glad jag blev av att höra det, för det har jag verkligen gått och tänkt på. Det känns jättebra att det händer något när man gör sin röst hörd, säger hon till Vimmerby tidning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.