Se John Lundvik och hans kör ”The Mamas” framföra Sveriges bidrag ”Too late for love” i semifinalen i Tel Aviv. Foto: Thomas Hanses/EBU

Lundvik får kommunens hedersbelöning

Publicerad

John Lundvik får Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl. Det meddelade kommunen i ett pressmeddelande strax efter Lundvik knipit en hedervärd sjätteplats i Eurovision song contest i Tel Aviv.

– Hela Sverige är stolta men jag tror vi är ännu mer stolta i Växjö! Jag vill rikta ett stort och hjärtligt grattis till John Lundvik och välkomnar honom samtidigt hem för att fira ordentligt med hans kommuninvånare, säger Anna Tenje (M), kommunstyrelsens ordförande i Växjö i pressmeddelandet.

Det är kommunfullmäktiges presidium i samråd med kommunstyrelsens arbetsutskott som beslutar om Växjö kommuns hedersbelöning av särskilda skäl. Utmärkelsen tilldelas någon som gjort Växjö känt också utanför kommunens gränser.

– John har med sin otroliga begåvning, hårda jobb och sitt ödmjuka sätt visat upp Växjöandan i Sverige och Europa, säger Bo Frank (M), borgmästare i Växjö.

Hedersbelöningen delas ut varje år och exempel på tidigare belönade är Maria Runosson (2018) och Niklas Nordén (2017).

John Lundvik är född i London men uppvuxen i Öjaby i Växjö.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.