Malou Trasthe Prytz från Ryd tävlar i Malmö. Foto: TT Bild

15-åriga Malou Prytz från Ryd tävlar i Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Nu har artisterna till Melodifestivalen 2019 presenterats och det står klart att 15-åriga Malou Prytz från Ryd är en av de tävlande. John Lundvik från Växjö och Zeana Muratovic från Åseda är också med i tävlingen.

15-åriga Malou Prytz som är född och uppväxt i Ryd i Tingsryds kommun fick veta att hon kommit med för några veckor sedan.

”Kom som en chock”

– Det kom som en chock och det är först nu som jag börjat förstå att det är sant men jag är så klart jätteglad, säger Malou Prytz till SVT Nyheter Småland.

Tingsryd

Första deltävlingen i Melodifestivalen 2019 går av stapeln i Göteborg den 2/2 2019. Startfältet består av artisterna Anna Bergendahl, Nano, Mohombi, Arja Sajjonmaa, High 15, Wiktoria och Åsedatjejen Zeana feat Demina.

En av de yngsta deltagarna

Malou Prytz gör premiär i Melodifestivalen i deltävling 2 i Malmö den 9/2. Där ställs hon emot Andreas Jonsson, Hanna Ferm och Liamoo, Oscar Enestad, Jan Malmsjö, Vlad Reiser och Margaret.

Malou Prytz tillhör en av de yngsta deltagarna i årets startfält men har ändå en hel del erfarenhete som artist. Sin talangtävling vann hon redan som 9-åring. Låten som hon framför i Melodifestivalen heter ”I do me”.

– Jag får inte säga för mycket men det är en poplåt som man gärna dansar med i, säger Malou Prytz.

Hon fyller 16 år under finalveckan och tycker det hade varit ett bra sätt att fira födelsedagen genom att ta sig dit.

– Ja verkligen. Det har alltid varit en dröm att vara med i Melodifestivalen och det här har ju gått från noll till hundra men det ska bli superkul.

Hur känns det att helt plötsligt vara rikskänd?

– Det här är jättenytt för mig och allt har ju hänt på så kort tid. Och innan i dag har jag inte berättat för mina vänner att jag är uttagen så det ska bli kul att komma hem, säger Malou Prytz.

John Lundvik i deltävling 4

Deltävling 3 i Leksand är den 16/2 och då tävlar Dolly style, Martin Stenmark, Jon Henrik Fjällgren, Omar, The lovers of Valdaro, Lina Hedlund och Rebecka Karlsson. Dolly Styles senaste medlem, Caroline Aronsson, kommer från Växjö. Hon tar platsen som Polly i bandet – den fjärde i ordningen.

John Lundvik från Växjö tävlar i deltävling 4 i Lidköping som går av stapeln den 23/2. Då ställs han mot följande artister: Arvingarna, Anton Hagman, Ann-Louise Hansson, Bishara, Lisa Ajax och Pagan fury.

John Lundvik tävlar med låten ”Too late for love” och den handlar om att det aldrig är för sent med kärlek.  2018 kom han nästan hela vägen fram i finalen och slutade då på en tredjeplats med ”My Turn”.

Andra chansen går av stapeln i Nyköping den 2/3 och finalen i Stockholm den 9/3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tingsryd

Mer i ämnet