Foto: TT/SVT

Mamma dog efter kejsarsnitt

Uppdaterad
Publicerad

En gravid kvinna sökte hjälp på kvinnokliniken på Centrallasarettet i Växjö efter att hon blivit sjuk.

Efter att kvinnans tillstånd försämrats fattade läkarna beslut om att genomföra ett akut kejsarsnitt på onsdagen. Under natten gjorde läkare ytterligare undersökningar, men på torsdagen strax innan lunchtid förklarades kvinnan vara död.

– Vi ska följa upp det här nu, för att vi ska få en bild av händelsen. I dag ser man inte några brister som ska ha orsakat dödsfallet, säger Stefan Ahlrik, pressekreterare på Region Kronoberg.

Andra gången på kort tid

Så sent som i mars avled en kvinna i samband med en förlossning på Centrallasarettet i Växjö. Vid det fallet avled också barnet. Utredning kring vad som hände vid det tillfället är fortfarande inte klar.

Det är andra gången på kort tid som en kvinna dör i samband med en förlossning i Växjö. Finns det någon likhet mellan händelserna?

– Nej. I detta fallet har det inte varit ett förlossningproblem, utan hon har av någon anledning fått försämrade värden och vad som orsakat det vet vi inte än, säger Stefan Ahlrik.

Barnet som förlöstes på onsdagen ska ha ha klarat sig och mår bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.