Mannen har erkänt sig skyldig till brotten. Foto: TT

Man åtalas för grov våldtäkt mot barn – erkänner brott

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern åtalades under tisdagen vid Kalmar tingsrätt för grov våldtäkt mot barn och grovt sexuellt övergrepp mot barn. Brott som han erkänner sig skyldig till.

Enligt åtalet ska mannen vid flera tillfällen haft oralsex med en flicka under 15 år, samt genomfört flera andra sexuella handlingar med henne.

– Det rör sig om ett barn i lägre skolåldern, säger kammaråklagare Linda Caneus.

Erkänner brott

Brotten ska ha begåtts vid upprepade tillfällen från slutet av november 2019 till och med september i år i Kalmar län. Förutom flickans vittnesmål och mannens erkännande finns också andra vittnesmål och fotografier i bevisningen.

– Målsägaren har berättat vad som hänt och den åtalade erkänner brott, säger Linda Caneus.

Enligt åtalet bör brotten ses som grova eftersom ”den tilltalade med hänsyn till barnets låga ålder visad särskild hänsynslöshet eller råhet”. Vilket straff åklagaren kommer yrka på kan hon däremot inte svara på än.

– Det är alldeles för tidigt att säga, men det är väldigt allvarliga brott det handlar om. Några av de allvarligaste vi har, säger Linda Caneus.

Mannen har suttit häktad sedan mitten av september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.