Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Man gick bärsärkagång på servicekontor

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket, Pensionsmyndigheten och Försäkringskassans gemensamma servicekontor i Kalmar utsattes i mitten av förra veckan för stor skadegörelse. Kontoret har sedan dess varit stängt.

– Han slog sönder allt. Det såg ut som en tromb gått fram i lokalen, säger Lena Elmdahl som är sektionschef.

Med bara händerna lyckades mannen enligt Lena Elmdahl slå sönder i stort sett all inredning så som tv-monitorer kösystem display, skrivbord, bokhyllor,stolar och  hjärt- och lungräddningsmaskin, enligt Lena Elmdahl. Personalen gick i skydd och larmade. Väktare och polis var på plats efter tio minuter. Då greps också mannen.

– Vi kämpar för att kunna öppna så snart som möjligt, förhoppningsvis på måndag, vi måste installera om en hel del eftersom han ryckte sladdar överallt, säger hon.

Lena Elmdahl är sektionschef för servicekontoren i Kalmar län. Foto: SVT/Niclas Wimmerberg

Är tränade och bär larm

Inga fysiska skador bland personalen uppstod vid skadegörelesen. Men flera var chockade och under hela torsdagen satt man i krishanteringsmöte.

– Personalen är tränade för detta och bär larm, men vi sitter ju inte bakom glas,

De som har ärenden till något av servicekontoren får tillsvidare ta kontakt med respetive mydighet via telefon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.