Foto: TT

Man misstänks för våldtäkt mot ett treårigt barn

Uppdaterad
Publicerad

Polisen grep under natten en man i 40-årsåldern misstänkt för våldtäkt på ett treårigt barn. Händelsen inträffade i Tingsryds kommun.

Uppgiften om att ett barn har utsatts för ett sexuellt övergrepp kom in till polisen under gårdagen. Händelsen anmäldes av en närstående till flickans mamma. Flera vittnen ska då ha uppmärksammat saker innan och efter händelsen.

Polisen kunde strax innan midnatt gripa mannen, som efter förhör anhölls misstänkt för våldtäkt mot barn.

Kläder undersöks

Flickans kläder har beslagtagits som bevismaterial och både offer och gärningsman ska undersökas av sjukvården för att eventuellt säkra fler bevis.

– Det är det vanliga i samband med våldtäkter både på misstänkt och målsägande, säger Emir Bajric, inre befäl vid Kronobergspolisen.

Under dagen ska det göras en teknisk undersökning av platsen som nu är avspärrad.

– Vi kommer också hålla förnyade förhör med personer som kan tänkas ha uppgifter om vad som hände, säger Kronobergspolisens informatör Robert Loeffel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.