Mannen och kvinnan häktades vid Växjö tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt mot barn, respektive medhjälpt till våldtäkt mot barn. Foto: TT/Johan Nilsson

Man och kvinna häktade misstänkta för barnvåldtäkt

Publicerad

Den man och den kvinna som greps under torsdagen misstänkt för våldtäkt mot barn, respektive medhjälp till våldtäkt mot barn, är nu häktade på sannolika skäl.

Det var i torsdags som mannen och kvinnan greps misstänkta för att vid två tillfällen ha våldtagit ett barn i Lessebo och på fredagen häktades de båda. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för två fall av våldtäkt mot barn och kvinnan är på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till våldtäkt mot barn i två fall.

– Vi går fram på bred front som vi gör i den här typen av ärenden. Vi genomför en mängd förhör med det inblandade barnet och pratar även med andra kringpersoner som kanske har sett något eller reagerat på något. Sen jobbar vi även med spårsäkring och it-forenciska undersökningar, säger åklagare Pernilla Tallinger.

Förnekar brott

Vilken relation mannen och kvinnan har tillsammans, och huruvida de har någon relation till barnet vill åklagaren inte gå ut med. Inte heller när brotten ska ha begåtts eller hur gammalt barnet är.

– Det vill jag inte säga, för att inte störa den pågående utredningen, mer än att barnet var under 15 år vid händelsen. Vilket hör ihop med brottsrubriceringen, säger Pernilla Tallinger.

Både mannen och kvinnan förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer